• Начало /
  • Новини /
  • Построяване на гараж, какви финанси и материали са Ви необходими

Построяване на гараж, какви финанси и материали са Ви необходими

4 април 2018

  Да започнем с това дали искате да наемете фирма, да наемете работници и техника, или сами да извършите строежа. Ако решите да се доверите на професионалисти, ще е по-лесният за вас вариант- те ще изработят цялостен проект на гаража, ще се погрижат за документалното оформяне, закупуване на материали и самото изграждане. Ваша отговорност ще е само заплащането, а то ще ви струва между 12 000 и 16 000лв. за гараж със стандартен размер 4м. на 7м, височина 3м. Единствено изпълнителя на проекта, може да ви съобщи точна цена на строежа. 

Но ако жадувате за бойна слава в полето на  строителството, преди да грабнете лопатата помислете за необходимите Ви материали. Те са доста на брой, затова ще бъдат разделени в различни категории, така ориентирането ще бъде по– лесно.

Категориите са следните :

  • Инструменти
  • Материали за основите
  • Материали за стените
  • Материали за покрива
  • Материали за врати, прозорци и обшивка

Цената за материалите също е варираща зависи от тяхното качество, както и от мястото на закупуването им.

Инструменти
Тук влизат всякакви инструменти от които имате нужда за да вдигнете гаража на своите мечти от голата земя.
Колан за инструменти, рулетка,молив, здрав боен чук, нивел, ъгломер, инструмент за вадене на пирони, гаечен ключ, ножовка,отвертка, бормашина и циркуляр. Списъка продължава със стълба, дървени подпори, трион, клампа, пистолет за пирони, пирони, длето и чертежи.

Материали за основата
Дървен материал за кофраж, бетон, пясък, вода, арматури, болтове и метални затегачи.

Материали за покрива
Скеле за покрив, талашит, водоустойчиви метални листове, улуци, катран, скоби и галванизирани пирони за покрив.
Материали за врати,прозорци и обшивка
Тук влизат прозорци, врати за гараж, врати, лостове, ключалки и други елементи.

Цена на Проекта
Цена за гараж се определя от вашите предпочитания, като размери, дали е двоен, дренаж, хидроизолация, зидане с итонг, плоча, покрив, дървена конструкция, OSB, мушама, летви, керемиди и други елементи. 
Точното определяне на цената, зависи от много фактори, но очаквайте най-много разходи при бетон, пясък и изобщо консумативи за строеж. Ако наемете работници, то ще ви излезе още по-скъпо заради заплащането на труда. 

КАК ДА СЪХРАНЯВАМ ГУМИ, КОИТО В МОМЕНТА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ?25 април 2018

Неправилните условия за съхранение могат да имат отрицателен ефект върху външния вид и производителността на гумата. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

прочети още

КАТ предупредиха всички шофьори:4 април 2018

КАТ предупреди, че трафикът по празниците ще е много тежък. Отдел „Пътна полиция“ в ГДНП издаде препоръки за безопасно движение по пътищата. Ето какво съветват от там:

прочети още

Volkswagen Club Fest- Събитие от фенове за фенове9 март 2018

Тази година екипът на iParking,  ще участва на Volkswagen Club Fest- Събитие от фенове за фенове. Дата на събитието – 17 и 18 март 2018 година.  Време на провеждане – от 9:30 до 17:00 часа.  Локация – Интер Експо Център София зали 5 и 6.  Цени на билетите – 6 лева на място; за младите фенове до 16 г.– 4 лева; за деца до 12 г. - безплатно.

прочети още

Автомобилен салон 20177 октомври 2017

Тази година екипът на iParking,  ще участва на авторитетното изложение Автомобилен салон 2017. Всеки желаещ може да дойде и на живо да се запознае с част от продуктите, които предлагаме. За двадесет и трети път, най-престижният автомобилен форум в страната, включен за пореден път в календара на OICA /Международната организация на автомобилните производители/, ще се проведе от 14 до 22 октомври в в залите на „Интер Експо и Конгресен Център“.

прочети още

12 прости съвета за шофиране, който ще ви улеснят.24 август 2017

Дори и най-опитните шофьори не винаги познават всички тънкости или нюанси, които могат да улеснят шофирането. Ето няколко трика, които да ви помогнат да се чувствате спокойни при шофиране, да се научите да избягвате опасни ситуации и да се превърнете в уверен шофьор.

прочети още

3 съвета за защита на вашия мотоциклет от ръжда15 август 2017

Ръждата е най-лошият враг на собственика на мотоциклет. След като корозията се установи в рамката, тя бързо може да разпространи, ако не бъде спряна. Когато това се случи, единственото спасение е  замяна на корозиралите части. Добрата новина е, че  можете да предотвратите разпространението на ръждата, като следвате няколко лесни стъпки.

прочети още

Ефекта от горещината върху колата ти!8 август 2017

Ето как горещината се отразява върху автомобилът Ви!

прочети още

Съвети за пестене на гориво през лятото.18 юли 2017

Всеки мрази да плаща за гориво и иска с един резервоар да измине колкото се може повече километри. Ето няколко съвета, които могат да ти помогнат.

прочети още

Съвети за безопасно пътуване през лятото11 юли 2017

Лято e вече в разгара си, а заедно с това започват отпуските и почивките. Много от хората избират да използват собствените си автомобили. За да не си разваляте почивката спазвайте тези лесни трикове и ще си спестите проблеми с колата.

прочети още

Най-скъпите коли в последния търг на Sotheby's6 юли 2017

2 937 000 долара е общата стойност на трите най-скъпи автомобила продадени на последния търг на Sotheby's, проведен миналия месец в Санта Моника. Вижте кои са те:

прочети още

6 съвета при пътуване в дъжд4 юли 2017

Дъжд, дъжд отново дъжд, най-добре си останете вкъщи и се наслаждавайте на дъжда от уюта на дома. Ако все пак ви се налага спешно да излезете iParking дава 6 прости съвета за безопасно пътуване в дъжд.

прочети още

Край на висенето по опашки в КАТ. Стартира напълно обновеният сайт на МВР.29 юни 2017

Плащането на глобата към КАТ вече е възможно без да се разхождаме до сградата на Пътна полиция и да висим по опашки, а от вкъщи.

прочети още

Как да измиете колата си като професионалист?23 юни 2017

За да изглежда Вашият автомобил перфектно трябва да се полагат правилните грижи. Следвайте описаните стъпки и Ви гарантираме перфектен резултат всеки път. www.iparking.bg

прочети още

10 от на най-опасните пътища в света15 юни 2017

Често родните шофьори се оплакват, че се налага да пътува по опасни пътища. Днес ви кани да обиколим 10 пътища шофирането по които е истинско предизвикателство и с право са си заслужили титлата " Опасни пътища".

прочети още

Как да изберете най- безопасното място в 7 превозни средства 14 юни 2017

Когато мислим за пътуване в повечето случаи се съобразяваме с комфорта. И все пак ние не трябва да забравяме и за безопасността, тъй като всяко превозно средство има места, където ние най-вероятно няма да се нараним при катастрофа. Представяме ви списък на такива места в 7 различни превозни средства, безопасността на което се определя въз основа на различни проучвания и статистика.

прочети още

Какво трябва да имате в багажника на колата?8 май 2017

Лятото е зад ъгъла и все повече започваме да си мислим за пътуване. За да не бъде помрачена почивката трябва добре да се подготвим за непредвидими ситуации.

прочети още

Как да предпазим автомобила по време на градушка?26 април 2017

В края на месец април има вероятност от твърди валежи/градушки това заяви инж. Ваньо Славеев, изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция „Борба с градушките”. Как да защитите себе си и автомобилът си при градушка..

прочети още